Форуми на БАПТЕП
Балканска Асоциация на Производителите и Търговците на Екологични Продукти

Форум за екологчни и чисти продукти

Техническо оборудване   ТърсенеТърсене
 ЧЗВЧЗВ    ВходВход  Регистрирайте сеРегистрирайте се 
Необходима ми е подробна технолотия за компостиране.

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форуми на БАПТЕП -> Компостиране
Автор Съобщение
jan55
Гост

Пуснато на: Сря Авг 23, 2006 2:56 pm    Заглавие: Необходима ми е подробна технолотия за компостиране. Отговорете с цитат

Отдавна мъча търсачките в нета за да намеря подрабна технология за компостирате на растителни отпадъци.
Върнете се в началото
Гост

Пуснато на: Сря Ное 22, 2006 4:59 pm    Заглавие: Re: Необходима ми е подробна технолотия за компостиране. Отговорете с цитат

jan55 написа:
Отдавна мъча търсачките в нета за да намеря подрабна технология за компостирате на растителни отпадъци.

Човекът в БГ, който има такава информация се казва проф. Мария Златева и е световен феномен в компостирането...за съжаление не си дава труда даром....
Иначе, теглиш американски данни и превеждаш...там са най-добри в тази област....има и в Германия, ако го разбираш тоз език сложен....
Върнете се в началото
Румен Андреев
Гост

Пуснато на: Вто Май 06, 2008 7:15 pm    Заглавие: Компост Отговорете с цитат

Здравейте с риск да съм закъснял ще кажа ,че мога да предложа няколко метода на компостиране
Компост-продукт на аетобна ферментация на биоразградими продукти
една възможност за бизнес или намаляване на изхвърляните био итпадъци
Е-поща rumen_andreev@abv.bg
tel 0888 346 137
Повече инфо за машини за компостинг bio-metamix.eu на
Върнете се в началото
Hailun

Пуснато на: Съб Юни 07, 2008 9:56 am    Заглавие: Re: Необходима ми е подробна технолотия за компостиране. Отговорете с цитат

jan55 написа:

На този сайт www.ecocompost.bg гледах контейнери с идеята за използване на село. И тука и в gorichka.bg има няколко текста за компоста.
Харесвам идеята на компостирането, при първа възможност ще си купя един контейнер за вилата ми.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Backo
ЕкоПатрул

Пуснато на: Пет Май 15, 2009 2:10 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Заинтересувах се от темата и попрочетох това онова. Първа, втора , трета и т.н. фаза и след това идва червейчето! Като принцип компостирането е подробно описан процес и няма да го коментирам тука. Естествено за интензивно компостиране си е необходима подробна технология за да върви бизнеса де!
Аз реших да пробвам по мързеливия начин! Сковах от стари летви два отворени сандъка по 1 куб. м. В тях изхвърлях всякакви растителни отпадъци (бурени, шумки, обелки от картофи и какво ли не). В единият едра субстанция, а в другия по-дребничките частици. Не ми се занимаваше да дробя всичко щот ме мързи! Embarassed
За около година тези съдове се напълниха десетина пъти! Днес са препълнени, а след седмица са наполовина. Просто се зачудих кой ли ми краде боклука! Laughing А на боклучиите колко бачкане спестих направо трябва да черпят! И за мене беше страшно удобно! Дори не се стараех да спазвам пропорциите зелени/кафяви материали.
Преди няколко дни ги отворих. Резултатът определено надмина очакванията ми! Около 350 литра готов продукт в съда с дребна субстанция и около 100 литра в този с по-едрите клонаци! Щеше да е много по-добре след два месеца, ама пусто нетърпение!!! И всичко бъка от червеи. А лани приятели рибари ми прекопаха имота и един червей не намериха! Very Happy Това се случва в планитата на около 1000 м. надморска височина в имот с много бедна почва!!!
Тази година ще оставя в единия съд това дето още не е готово, а в другия ще се постарая да спазвам правилните пропорции и да дробя материала. Ще видим след година!
Та на всеки, който поддържа някаква земица, без значение дали 10 кв. м. или 100 ДКа препоръчвам да се опита от боклука да направи полезен продукт, при това без морен вода да пие!!! Very Happy Много по-лесно се оказва да се изхвърлят боклуците в някакви подобни съдове. Резултатът вероятно ще е още по-добър, ако се прибавя и животински тор, ама при мене има само човешки, а той заминава като се пусне водата в тоалетната! Laughing
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Anonymous
Гост

Пуснато на: Пон Дек 14, 2009 5:25 pm    Заглавие: Необходима ми е подробна технолотия за компостиране Отговорете с цитат

сега съм в преход... малко и не ми остава много време за четене... да не казвам никакво..... навярно си прав ..... но то е като мнението за мерцедес.... "правят коли само за пенсионери" при се спортните им автомобили.... : та и същатата работа с математиците... :
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Подобни теми
Тема Форум Автор Отговори Пуснато на
Компостиране или ве... Компостиране beVermi 1 Съб Фев 18, 2006 8:10 pm
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форуми на БАПТЕП -> Компостиране Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Можете да пускате нови теми
Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети